!!! Klik hier voor voor leuke acties van de kinderen tot nu toe. !!!

Spaarpotactie

Moskee Houten is ontzettend trots op haar leerlingen en dankbaar voor hun inzet om de nieuwbouw mede mogelijk te maken. Tijdens de sponsorloop in december hebben onze leerlingen ruim € 20.000,- opgehaald. Een prestatie masha  Allah, die ons en de leerlingen altijd bij zal blijven. Omdat de leerlingen betrokken willen blijven hebben we samen een nieuwe actie opgezet om een bijdrage te leveren aan de volgende mijlpaal voor de nieuwbouw, het dak van de moskee.   

Twee keer per jaar organiseert moskee Houten een benefietweekend ten behoeve van de nieuwbouw. Naar verwachting kan hier met de wil van Allah s.w.t. over 3 jaar mee gestart worden.

Het eerstvolgende benefietweekend staat gepland in de heilige maand RAMADAN. Een maand waarin naast bezinning ook liefdadigheid, vrijgevigheid en saamhorigheid centraal staan. Daarom willen wij al onze leerlingen de kans geven om bij te dragen aan dit benefietweekend. Dit doen we via de Spaarpotactie.
Hoe ziet dat er uit?

 

Sparen voor het dak van moskee Houten


Alle leerlingen hebben tijdens hun les eind januari een spaarpot met hun naam gekregen. Samen met tips voor activiteiten om de spaarpot te vullen mochten ze de spaarpot mee naar huis nemen.

Leerlingen hebben tot aan het benefietweekend in de ramadan de tijd om de spaarpot te vullen en zo te sparen voor het dak van de moskee.

spaarpotactie1 

Eén week voor het benefietweekend sluiten we de spaarpotactie af.

Samen met hun ouders tellen leerlingen de opbrengst. Daarna maken ze samen met hun ouders het geld digitaal over naar de moskee (met in de omschrijving;  spaarpot + naam van het kind). Uiteraard mogen leerlingen het geld in een envelop stoppen en het samen met hun ouders inleveren  bij de beheerder in de moskee.

 

 

Haal jij het meeste op?  Heb jij de meest creatieve manier gevonden om klusjes te doen? Of bedenk jij een hele coole activiteit om jouw spaarpot te vullen?

Laat het ons dan weten. Stuur een foto of video van jouw activiteit  en wie weet plaatsen we deze hier op de website. Zo kun je andere (mede)leerlingen inspireren.
Ook gedurende de benefiet worden negen leerlingen live tijdens de uitzending op IslaamTV extra in het zonnetje gezet.

De moskee is natuurlijk dankbaar voor de inzet van alle leerlingen en daarom krijgt iedereen een klein bedankje namens de moskee.

 

10 tips om geld te verdienen voor het dak van moskee houten

1. Zet de spaarpot in het zicht


Zet de spaarpot op een centrale plek in huis (of eventjes bij papa of mama op het werk) en laat al het bezoek deze mooie spaarpot bewonderen en vertel ze iets over moskee Houten

 

2. Iets lekkers bakken en verkopen


Maak lekkere koekjes of cupcakes en bied ze te koop aan in je omgeving. De moskee helpt je graag bij de verkoop dus stuur vooral een foto + prijs dan zullen wij deze verspreiden.

 

3. "Eid moubarak"- kaarten maken en verkopen


Maak alvast mooie kaarten die mensen van je kunnen kopen en naar elkaar kunnen sturen met Eid- el- Fitr. De moskee helpt je ook bij deze tip graag bij de verkoop.

 

4. Kleingeld in spaarpot moskee


Doe vanaf nu al het kleingeld wat in huis rondslingert of het contante geld wat jij of je ouders terug krijgen in de winkel in de spaarpot van de moskee.

 

5. Statiegeld flesjes verzamelen/ ophalen


Zorg ervoor dat je de komende tijd zo veel mogelijk statiegeld flesjes verzamelt of ophaalt bij anderen zodat je de opbrengst in de spaarpot van de moskee kan stoppen.

 

6. Spullen die je niet (meer) gebruikt verkopen


Verkoop de spulletjes die je niet (meer) gebruikt en schenk (een deel van) de opbrengt aan je moskee spaarpot. De moskee helpt je ook bij deze tip graag bij de verkoop.

 

7. Organiseer een etentje


Je familie of vrienden mogen een bijdrage leveren aan het etentje dat jij met zorg voor ze bereidt. Dit kan ook een lunch of high tea zijn. Na het eten ga je dan rond met je spaarpot.

 

8. Heitje voor een karweitje


Help familie, vrienden, buren en kennissen met klusjes en vraag ze daarvoor om een donatie. Was  hun auto, haal onkruid weg uit hun tuin, stofzuig het huis of haal een boodschap uit de winkel.

 

9. Stop ermee


Stop een periode (denk aan een dag, week of misschien wel een maand) met een belangrijke gewoonte en zie welk verschil je daarmee kunt maken. Drink bijvoorbeeld geen prik of eet geen snoep of chocolade en vraag je omgeving jou te steunen door te doneren. Misschien hebben je ouders er veel voor over als je een dagje geen schermen gebruikt?

 

10. Memoriseren van een surah


Laat je ouders mee bepalen welke surah jij de komende tijd al dan niet met hun hulp gaat memoriseren en welk bedrag zij daarvoor zullen doneren aan jouw moskee- spaarpot. Vergeet vooral niet de Nourania- regels bij de uitvoering. Kies je voor deze tip overleg dan ook even met je meester of juf. Deze zal je dan ook overhoren en wellicht kan je sponsors in de familie vinden die je uiteindelijk een filmpje gaat sturen met het resultaat.

Casco Nieuwbouw

2025 start bouw insha Allah