Assalamoe alaikoem.

Wij zijn zeer verheugd om jullie te melden dat wij met instemming van Allah swt de aanvraag voor de bouwvergunning voor Moskee Houten op 19 december 2023 hebben ingediend bij gemeente Houten.

Wij zijn Allah dankbaar voor deze belangrijke mijlpaal.
2024 zal insha Allah in het teken staan van veel contact met de gemeente over onze bouwplannen en de voorwaarden voor de vergunning.
De verwachting is dat we insha Allah in de tweede helft van 2024 de vergunning zullen ontvangen waardoor we insha Allah conform planning in 2025 kunnen starten met bouwen.

Baaraka Allahoe fiekoem.

Assalamoe aleikoem, beste ouders,

Afgelopen weekend hebben de meeste leerlingen hun spaarpot in ontvangst mogen nemen.
Diegenen die er nog geen hebben kunnen deze komend weekend ophalen in de moskee.
Via de website Activiteiten commissie kunnen jullie meer lezen over deze spaarpotactie.
Zo wordt uitgelegd dat we sparen voor het dak van de moskee en er worden tips gedeeld om geld te verdienen.

Wij roepen iedereen op om zijn/ haar tips met ons te delen.
De 9 leukste, ludieke, of creatieve acties worden beloond middels een uitnodiging voor het benefietweekend in de ramadan insha'Allah.

Bij deze nemen Farah en Mounir het voortouw en hebben zij lege flesjes terug gebracht naar de Lidl voor het statiegeld. Alle beetjes helpen en we hebben nog 2 maanden voor het begin van de ramadan. Zet 'm op!

Allahoumma barik.

Wat een mooie Sponsorloop hebben we aan onze leerlingen te danken!

Afgelopen 3, 4 en 5 december hebben de leerlingen zich met hart en ziel ingezet om zo veel mogelijk rondjes om en voor de moskee te lopen.
Ook een aantal docenten en beheerders hebben hun beste beentje voorgezet.

Het was hartverwarmend om te zien hoe blij de kinderen waren en hoe erg zij hun best deden om zoveel mogelijk rondjes te rennen voor de bouw van onze nieuwe moskee.
De kinderen zijn gesponsord door familie, vrienden en kennissen.

Leerlingen halen ruim 20.000 euro op.

Er is in totaal een bedrag van 20627,45 euro ingezameld voor de nieuwbouw van moskee Houten. Moge Allah alle donaties accepteren.

Wij danken Allah en daarnaast alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. 

Moge Allah iedereen rijkelijk belonen en onze kinderen beschermen.

Alhamdoelillaah! De benefiet van Moskee Houten heeft op 13 t/m 15 december 2019 ruim 100.000 euro opgeleverd.
Vele broeders en zusters uit Houten en uit het hele land hebben met hun gulle donaties hieraan bijgedragen.
Moge Allaah voor hen en voor iedereen die op zijn/ haar manier de benefiet mogelijk heeft gemaakt de mooiste huizen in Djannah bouwen en barmhartig voor ze zijn in dunja en agira. 

Ameen, ameen.

Met een deel van de benefiet opbrengst (33.000 euro) kan in januari 2020 de grond afbetaald worden. 
De rest van het bedrag is een eerste inzameling voor de nieuwbouw.

Tijdens de afgelopen en gezegende maand Ramadan hebben broeders en zusters uit het hele land, maar vooral uit Utrecht en omgeving een totaal bedrag van 60.000 euro aan Moskee Houten gedoneerd.
25.000 euro is via internet bankieren, website en tikkies gedoneerd. 35.000 euro is ingezameld bij Moskeeën in het hele land.

Wij danken alle broeders en zusters die hebben gedoneerd en alle broeders en zusters die hebben ingezameld. Moge Allaah hun goede werken rijkelijk belonen. Wij danken alle Moskeeën die ons dit jaar en/ of vorig jaar hebben gesteund en ruimte gaven om tijdens de Ramadan in te zamelen.

Onze dank gaat o.a uit naar: 

  • Moskee Sayidina Ibrahim in Kanaleneiland
  • Moskee Essalaam in Hoograven 
  • Moskee Zeist
  • Omar Farouk Moskee in Overvecht
  • Moskee Abi Bakr Essaddik in Zuilen
  • Moskee Leidsche Rijn

 

Doneren kan je direct op deze website doen, klik hier

Met instemming van Allaah swt heeft de Houtense Moslimgemeenschap voor het eerst in haar geschiedenis een Moskee gerealiseerd.

De broeders en zusters in Houten kunnen nog jaren gebruiken maken van dit gebouw totdat de definitieve Moskee gebouwd is.
Daar hopen we met hulp van Allaah binnen 5 jaar mee te starten.
Het tijdelijke gebouw staat op onze eigen grond van 2000m2.

De grond hopen we binnen een jaar af te betalen zodat we kunnen inzamelen voor de definitieve Moskee.
1 m2 Moskeegrond kost 150 euro.
Doneren kan je direct op deze website doen, klik hier.

Moge Allaah je in dit en vooral in het volgende leven rijkelijk belonen.

Macha Allaah! Ruim 12.000 euro hebben de zusters in Houten voor de Moskee opgehaald via de benefiet van 27 oktober. Het benefiet team van de zusters heeft er maanden aan gewerkt om de benefiet te organiseren. Moge Allaah hen, de andere zusters uit o.a. Zeist en Utrecht die hebben bijgedragen, alle donateurs en de broeders die de beveiliging hebben verzorgd, de beste beloning geven. Wij danken ook de vrijwilligers van het wijkcentrum Schoneveld voor het mede mogelijk maken van deze mooie avond. Deze prachtige benefiet opbrengst gebruiken we voor de afbetaling van onze kavel.

Het duurt insha Allaah niet lang meer voordat alle m2's zijn verkocht. Wees niet te laat! Koop nu een of meer m2's grond voor Moskee Houten.

Zie de barometer op de home pagina.

 

 

De Moslimgemeenschap in Zeist is op 27 mei voor ons zeer gastvrij en zeer vrijgevig geweest. Zowel het bestuur als meerdere Zeisterse Moskee leden hebben ons vanaf salaat Addohr tot aan Ishaa geholpen met het inzamelen voor Moskee Houten. 
 
De broeders in Zeist hebben op deze dag veel vierkante meters grond voor Moskee Houten gekocht en hebben daarmee onze droom een stukje dichterbij gebracht.

Casco Nieuwbouw

2025 start bouw insha Allah